tiistai 26. heinäkuuta 2011

Teriyakilohi ja piparjuuritsatsiki

Päivän ateria koostui vähän kaikesta siitä, mitä teki mieli ja mitä kasvimaalta löytyi.


Lohi laitettiin vartaisiin, uitettiin teriyakikastikkeessa ja paistettiin 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ehkä vähän liian kuumassa kalalle mutta onnistui.

Piparjuuritsatsikista en ollut varma, onko sitä edes "olemassa" mutta äsken katsoin googlesta ja kyllä, muutkin olivat keksineet, että piparjuuri (ehkä 2 rkl), valkosipuli, mustapippuri, merisuola ja luonnonjugurtti sopivat loistavasti uusien perunoiden kanssa. Lisäsin siihen vielä kurkkusilppua.


Tatu sai aiemmin kesällä kuvauskeikalta Sami Tallbergin "Villiyrtti keittokirja". Ensimmäisillä sivuilla mainittiin vesiheinä, jota voi käyttää herneenverson tapaan salaateissa. Kasvimaalla kyselin äidiltä sattuisiko jossain kasvamaan kyseistä heinää ja kasvoihan sitä; rikkaruohona lähes jokaisen kasvin juuressa. Kitkin siis samalla härkäpavut ja sain saaliiksi ison kasan vesiheinää. Tässä ateriassa sillä koristeltiin lisukkeena tarjoiltu kesäkurpitsawokki. Loput heinät syötiin leivänpäällä seuraavana päivänä.


Seuraksi vielä uusia perunoita samalta kasvimaalta. Ja se vesiheinä on tuo vihreä kasvisten päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti