lauantai 16. heinäkuuta 2011

Kuinka saat ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa?

No kavereita ainakin saat leipomalla mustikka-metsämansikkarahkapiirakan Houtskarin joogaleirillä. Hommaan ryhdyttiin poimimalla marjat. 



Mustikat olivat suuria ja mansikoita löytyi, joten tämä vaihe sujui hyttysten ja paarmojen vauhdittamana nopeasti.


Ehdittiin marjoa silti syödä paikan päälläkin.


Matkalla ostettiin kyläkaupasta valmis murotaikina ja purkki rahkaa. Sitten siirryttiin ensimmäiseen keittiöön, jossa taikina levitettiin vuoan puuttuessa paistinpannuun. 



Marjoista poistettiin vain suurimmat roskat. Niiden sekaan lisättiin rahka ja ruokalusikallinen sokeria. 

Kun piirakka oli paistovalmis, huomattiin ettei talossa olekaan uunia, joten se aloitti matkansa kohti toista keittiötä.


Tässä sitä viedään. 


Seuraavassa keittössä kohtasimme toisen piirakkaporukkan, joka oli meitä askeleen edellä. Heidän mustikkapiirakkansa oli jo uunissa, siitisti leivinpaperille aseteltuna. Päätettiin yhdistää voimat ja tehdä porukalla kaksi piirakkaa.

Tässä vaiheessa alkoi vaikuttaa huonolta idealta paistaa piirakka muovikahvaisessa paistinpannussa, etenkin kun ensimmäisenä uunissa ollut sai aikaan meluisan palohälytyksen. Onneksi leirikeskuksen johtaja saatiin nopeasti puhelimella kiinni ja sovittiin että jatkossa ruoan laittoa jatketaan liesituuletin päällä. 


Ensimmäinen tuli kuitenkin valmiiksi ja keittiö alkoi täyttyä nälkäisestä väestä.


Meidän rahkaversiomme hajosi täysin, kun se irrotettiin pannusta. Taputtelimme massan silti pellille ja laitoimme luottavaisin mielen uuniin.


Paistumista oli mukava odotella, kun pihalla järjestettiin sillä välin jooganäytös. 



Helppoa kun sen osaa.



Odotukset täyttyivät myös piirakan suhteen.


Se syötiin äkkiä portailla ja noin kymmenen minuutin kuluttua mitään ei ollut jäljellä.


Ensimmäisen piirakan leipojat olivat mukavaa porukkaa, joten seuraavina päivinä jatkettiin yhteishengessä ja leivottiin vielä mustikkamuffinsseja sekä lettuja edelleen metsämansikka- mustikka seoksella ja kermavaahdolla (kuvassa letut merinäköalalla ja takana oranssi huvilatelttakaksiomme, jonka hankimme viime kesänä huutonetistä ). 

2 kommenttia:

  1. Mahtava meininki! Bongasin vasta nyt sun blogin, mutta jatkossa aion olla vakkarilukija. Siellä näyttää aurinko paistavan - Brysselissä nautitaan lokakuuta muistuttavasta sateesta.

    VastaaPoista
  2. Mäkin olen Jenni lukenut sun AY-kesästä Brysselissä blogia. Ollaan yhteydessä!

    VastaaPoista