perjantai 22. heinäkuuta 2011

Mustikkatuulihatut ja tortillat

Houtskarin tortilloista muistui kotona mieleen, että syntymäpäiviltä jäi muutama tortillapaketti yli. Kun Antti, Pauliina ja Linda ilmoittautuivat syömään, olivat pienet illalliskutsut kasassa.

Tein tortillat vanhalla reseptilläni, joka taisi alunperin syntyä vahingossa. Täytekastikketta varten paiston sipulia ja kesäkurpitsaa ja lisäsin päälle pari purkkia tomattimurskaa sekä kidneypapuja tölkistä. Mukaan laitoin paljon mausteita: Pippuria, cayannepippuria, jalopenojauhetta (uusi tuttavuus), kaikenlaisia kuivayrttejä, paljon valkosipulia ja suolaa.


Tortillat ladoin vuokaan, tiiviisti kiinni toisiinsa. Ei nimittäin haittaa, vaikkeita ne ihan yksitellen irtoa, sillä lopputulos saa olla vähän lasagnemainen. Päälle ripoteltiin juustoraastetta, joka tällä kertaa raastettiin Oltermannista (toki siitä rasvaisemmasta).


Sitten vuoka lähti uuniin 225 asteeseen ja oli siellä noin 20 minuuttia. Parhaimmillaan tortillavuoka on, kun juusto on jo melkein kokonaan rapeaa, ei siis vain sulanutta. Mutta miten nyt kukakin tykkää.



Tortillojen seuraksi tehtiin guacamolea. Kaksi avokadoa riitti hyvin viidelle hengelle. Avokaadot muussattiin tehosekoittimessa ja sekaan lisättiin sitruunaa (limet olivat kaupassa niin raakoja), valkosipulia, suolaa ja yksi punainen chili. Voisin syödä pelkästäänkin tätä.


Lisukkeeksi valmistin kasviksia wokkipannussa (tässä vasta odottelvat vuoroaan). Tanskassa tarjoiltiin alkukesästä usein retiisejä, erilaisia juureksia ja vihreitä kasviksia kevyesti paistettuna. Hain siis tähän wokkiin retiisien lisäksi äidin kasvimaalta kesäkurpitsaa, porkkanoita ja lehtikaalia, joka on kypsennettynä ja pieneksi silputtuna yllättävän hyvää. Paprika ja pavut löytyivät Hakaniemen torilta.

Wokki maustettiin Pauliinan tekemällä "Elämän suolalla", johon oli murskattu kuivattua rosmariinia ja merisuolaa. 


Tällä välin ryhdyttiin myös jälkiruoan tekoon. Tuulihattujen ohjeen otin suoraan täältä: http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/kokkikoulu/tuulihatut-suolaisella-ja-makealla-taytteella-v-40 ja todella hyvin tuo resepti toimi. 


Ruoat valmistuivat. Vasemman puoleinen tuulihattu alakulmassa on kellahtanut väärin päin. 


Tortillojen ja kasvisten seuraksi vielä salaattia. Kuvatessa huomasin, että guacamole puuttui.


Tässä sekin pääsi lautaselle. 


Pauliinan vinkistä tuulihatut täytettiin vasta juuri ennen syömistä. Täytteeseen tuli vanilijakermavaahtoa, mustikoita ja ruokalusikallinen sokeria. Sitä tuli itseasiassa ehkä liian vähän, vaikka harvoin sokerin kohdalla näin sanon. Mutta hyviä olivat ja kaikille maistui.


Niin paljon, että mekollekin meni. Jälkiruoan jälkiruoaksi oli olutta ja viiniä. Musiikki ja jutut olivat hyviä ja ilta jatkui myöhään yöhön.

2 kommenttia:

  1. Nami, tortillat ja tuulihatut näyttävät herkullisilta! :-)

    http://www.crumblesforeveryone.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Niin olivatkin, en oikein pysty jälkeenpäin lukemaan tuota postausta kun tulee aina nälkä..

    VastaaPoista