keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kurpitsansiementahna ja mansikka-avokadomousse

Kaksi erilaista tehosekoittimen avulla valmistuvaa juttua on saanut viime aikoina suuren suosion.

Kurpitsansiementahnan mainitsin jo kesällä mutta nyt olen lisännyt reseptiin siementen, oliivi- tai avokadoöljyn, suolan ja veden seuraksi myös valkosipulinkynnen ja chiliä. Tuollainen yksi pussi kurpistansiemeniä riittää oikein hyvin ja menevät tehosekoittimessa aika tasaiseksi massaksi.


Ruohonjuuresta ostin myös hamppujauhetta ja viimeisimpään versioon lisäsin sitäkin pari lusikallista. Ihan huippua leivän päällä mutta kovin paljoa ei kannata tehdä, koska menee parissa päivässä pilalle.


Mansikka-avokadomoussen olen puolestaan alunperin kopioinut Silvopleestä mutta käytämme selvästi kotona enemmän avokadoa, sillä tästä tuli parempaa. Kulhoon vain jäisiä mansikoita muutama desi, yksi kokonainen tosi kypsä avokado ja banaani (plus ehkä hiukan vettä jotta tulee juoksevampaa). Sitten vain sekaisin. Maistuu sorbetin ja smoothien välimuodolta.



Ollaan syöty tätä aivan kamalasti ja mietittiin, että saattaisi sopia johonkin jälkiruokaan myös, ehkä suklaan kanssa. Täytyy kokeilla.



Uutelasta löytyi vielä siirtolapuutarhojen liepeiltä kukkia!

2 kommenttia: