sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Tomaattinen halloumi-kastike


Tämä on melkein jouluruoka. Idea sai alkunsa bar ysistä, jossa ruokalistalla oli jossain vaiheessa tomaatti-halloumikastike riisillä. Kuulosti tosi hyvältä mutta halloumi oli aina loppu, kun sitä yritti tilata. Ainakin siis noin neljällä yrityskerralla. No onneksi voi tehdä itse.


Tomaattikastikkeen tein niin kuin yleensäkin. Sipuli kuullotetaan chilin ja valkosipulin kera ja päälle hyvää tomaattimurskaa ja muutama silputtu tuoretomaatti. Sekaan mustapippuria ja muita mausteita. Halloumi paistettiin ruskeaksi ja laitettiin lopuksi joukkoon. Päälle tosi paljon korianteria ja ruohosipulia. 


Halloumin kanssa samoihin aikoihin lisäsin vielä kidneypapuja ja kikherneitä, ihan tölkistä. Vieressä lasten versio, joka on muuten sama mutta tomaattikastike ja halloumijuusto puuttuvat. Täytyy ensi kerralla ehdottaakin juuri tuota bar ysin listalle. 

Riisistä muuten täytyy mainita, että Urtekram maahantuo aivan mieletöntä luomubasmatiriisiä jostain päin Himalajaa. Se on niin hyvää, että voisi syödä pelkästäänkin. 

2 kommenttia:

  1. Teillä on paras ruokablogi! Hykerryttävän hassu ja omaperäinen;) Eksyin etsiessäni linssikastikkeen ohjetta ja jäinkin lukemaan, hih.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos :). Se on ollut tosi kauan tauolla mutta ajatuksena on jatkaa jossain vaiheessa.

    VastaaPoista