maanantai 3. lokakuuta 2011

Banaanit ovat joskus hyviä

Lasten ruokailu on välillä haastellista (ehkä blogin nimestäkin voi jo päätellä jotain). En tiedä onko vika sitten kokissa vai missä, mutta jonkun aikaa sitten toiveena oli, että voisin edes joskus tehdä yhtä hyvää ruokaa kuin lentokoneessa.

Asiaa on vähän auttanut, kun olen laittanut lapset itse hommiin. Tällä kertaa toiveruokana oli mahdollisimman samanlaista kalakeittoa kuin päiväkodissa ja jälkiruoksi tuoreita baananeja ja luomumangoa (sic).



Kala pilkkoutui helposti, eikä siinä vaatteitakaan tarvittu. Keitimme ensi porkkanaa ja erittäin pieneksi leikattua sipulia yhden kasvisliemikuution kanssa vajaat 10 minuuttia. Sitten sekaan pilkottin 3-4 perunaa. Kun porkkanat ja perunat olivat puolikypsiä, kaadoin päälle muutaman desin maitoa, johon oli haarukalla seoitettu ruokalusikallinen vehnäjauhoa. Tässä vaiheessa lisättiin myös lohi. Lopuksi hiukan suolaa ja tilliä. Ja kyllä, tavoitimme kuulemma laitosmaisen maun, jota lähdetiin hakemaan.



Jälkiruoka odotti vieressä.



Ja hyvällä ruoalla jaksaan kaikenlaista. Lähiaikoina Iisa on sanellut mm. runot Ihanien hetkien tunnelma, Romattisessa yössä ja Banaanitranboliini. Tässä niistä viimeinen:


Banaanitramboliini

Banaanit ovat joskus hyviä
Banaanit ovat joskus hyviä
Banaanit ovat joskus hyviä
Banaanit ovat joskus hyviä
Banaanit ovat joskus hyviä

Banaanit ovat hypänneet Iisan suuhun.

5 kommenttia:

  1. Saisko lisää noit ihanii runoja??

    VastaaPoista
  2. Tottahan toki. Ainakin ihanien hetkien tunnelma tullaan julkaisemaan lähipäivinä ja te voitte saada kopiokoneella tehdyn omakustanteenkin. T:syö ite

    VastaaPoista
  3. Aika maukas blogi teillä. :)

    Mun blogista löytyy teille Tunnustus!

    t. Anna

    VastaaPoista
  4. Kiitos:) ja nyt me löydetiin samalla sunkin blogi!

    VastaaPoista
  5. banaanit ovat pahoja.
    hieno runo.

    VastaaPoista