perjantai 5. elokuuta 2011

Vadelmaraparperipiirakkaa vai hillobanaania?

Sitä mietittiin muutama päivä sitten. Iisa ehdotti hillobanaania, josta en itse ollut kuullutkaan. Resepti on yksinkertainen: yksi keltainen banaani pilkotaan ja päälle kaadetaan hilloa. Koska juuri aamulla oltiin kuitenkin käyty kasvimaalla hakemassa raparperia, vadelmia ja punaherukoita niin ehdotukseni voitti tällä kertaa.


Muutakin ruokaa oli tekeillä, sillä meille oli tulossa nälkäistä väkeä.


Tästä lähdettiin liikkeelle.


Härkäpavut kuorittiin kattilaan ja keitettiin 15 minuuttia. Seurakseen ne saivat tomaattimurskaa, kesäkurpistaa, sipulia, valkosipulia ja chiliä. Kastike syötiin pastan kanssa.


Sämpylöiden päälle valmistettiin kurpitsansiemen tahna, jota syötiin Houtskarissa joka päivä. 250 g kurpitsansiemeniä murskattii tehosekoittimella oliiviöljyn, suolan ja vesitilkan kanssa. Valmista viidessä minuutissa ja tosi hyvää.


Piirakkapohjaan tuli 4 desiä jauhoja, teelusikallinen soodaa, 1 desi sokeria, vähän vaniljasokeria, kananmuna ja 2 desiä speltjauhoja. Äidin vanha ja hyvä resepti.


Marjoissa ei säästelty, vaan kaikki aamulla poimitut kumottiin taikinan päälle.


Alkosta löytyi pussilinen luomuvalkoviinä.


Näillä eväillä oli mukava suunnitella syksyisiä juhlia.

4 kommenttia:

  1. me tehtiin tarte tatin mut me ei saada kuvaa tänne ni menkää mein blogii kattoo kui herkulliselt näyttää ku laittaa voita sokerii kardemummaa omenaa lisää voita fariinisokerii vehnäjauhoo ja kananmunaa sekasi ja vuokaa ja uunii ja sit kieppaa ympäri jan antaa jähtyy hetken ja sit syö.

    VastaaPoista
  2. ja me NIIN tehää oikee tarte tatin deluxe ja shampanjavaahdol höystettynä syksysii juhlii.

    VastaaPoista
  3. Ihan kateeksi käy. Onko meiät kutsuttu?

    VastaaPoista
  4. Oho, hieman jälkikäteen huomasin, että taikinasta tulisi tuolla reseptillä aika kuivaa. Kannattaa lisätä 2 dl piimää:)

    VastaaPoista